Συχνές Ερωτήσεις

Παρακάτω θα μπορείτε να βρείτε όλες τις απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις σας. 

Γενικές Ερωτήσεις

To Project 151 αποτελεί ένα πρωτοποριακό, πλήρως ανακαινισμένο κτίριο που βρίσκεται στην Αλ. Παπαναστασίου 63, Θεσσαλονίκη και διαθέτει 111 διαμερίσματα προς ενοικίαση. Όλα τα studios και τα διαμερίσματα για φοιτητές και νέους επαγγελματίες είναι μοντέρνα, πλήρως επιπλωμένα και διαμορφωμένα έτσι ώστε να σας προσφέρουν την απόλυτη άνεση. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη και διαθέτουν όλα μπαλκόνι με ανοιχτή θέα. Το σύγχρονο κτίριό μας περιλαμβάνει αίθουσα γυμναστικής, lounge για να χαλαρώσετε, υπερσύγχρονες αίθουσες webinars, πλυντήρια, στεγνωτήρια, αποθήκη, καφετέρια και χώρο στάθμευσης ποδηλάτων. Βασική προτεραιότητα μας είναι η ασφάλειά σας, γι’ αυτό το λόγο στο κτίριο μας υπάρχουν θυρωρός και κάμερες ασφαλείας CCTV. Ο καθαρισμός και η απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων γίνονται σε καθημερινή βάση. 

Αλ. Παπαναστασίου 63, Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης στο κτίριο. Θα χαρούμε όμως να σας προτείνουμε στην κοντινή περιοχή.

Έχετε κάποια ερώτηση; Χρειάζεστε πρόσθετες πληροφορίες;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email [email protected] σχετικά με οτιδήποτε σας απασχολεί. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Η θέρμανση όπως και η ψύξη γίνονται με κλιματιστικά. Ο κάθε ένοικος έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας και της θερμοκρασίας στον χώρο του.

Όχι δεν υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση  νερού και ρεύματος, αρκεί όμως η χρήση να μην υπερβαίνει τα φυσιολογικά πλαίσια.

Το Project 151 απευθύνεται σε  κάθε νέο ή νέα που επιθυμεί να ζήσει σε ένα μοντέρνο, επιπλωμένο διαμέρισμα, σε ένα κτίριο με πολλές κοινόχρηστες παροχές όπου θα συναναστραφεί με άλλους νέους, με ίδια ενδιαφέροντα. Φοιτητές και  νέοι εργαζόμενοι θα βρουν στο Project 151 έναν νέο, σύγχρονο τρόπο διαβίωσης.

Πληρωμές

Η πληρωμή των μισθωμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας των κατηγοριών VISA, MASTER CARD και AMERICAN EXPRESS μέσω του συστήματος πληρωμών της Stripe. Καταρχήν θα γίνει χρέωση της εγγύησης και κατόπιν η χρέωση του πρώτου μήνα ενοικίασης. Στη συνέχεια, κάθε μήνα θα γίνεται αυτόματη χρέωση στην κάρτα σας με το ποσό του μηνιαίου μισθώματος.  Σε περίπτωση προπληρωμής, θα γίνεται τραπεζική μεταφορά στον λογαριασμό της εταιρείας στην ALPHABANK.

Η καταβολή της εγγύησης είναι απαραίτητη για την κράτηση του διαμερίσματος και αποτελείται από δύο (2) μηνιαία μισθώματα. Η καταβολή της γίνεται μέσω της ιστοσελίδας https://project151.gr/ με την πιστωτική ή την χρεωστική σας κάρτα και είναι απαραίτητη για την κράτηση του διαμερίσματος που σας ενδιαφέρει. Στην εγγύηση δεν εφαρμόζονται τυχόν εκπτώσεις.

Η εγγύηση επιστρέφεται μετά την απόδοση του διαμερίσματος και εφόσον κατά τον έλεγχο δεν υπάρχουν ζημιές στο διαμέρισμα.

Η εγγύηση επιστρέφεται με τραπεζική μεταφορά σε προσωπικό σας λογαριασμό που θα μας γνωστοποιήσετε εγγράφως.

Σε περίπτωση που το αυτόματο σύστημα πληρωμών αποτύχει να χρεώσει την πιστωτική/χρεωστική κάρτα σας, δοκιμάζει αυτόματα μετά από 48 ώρες. Αν αποτύχει για δεύτερη φορά, η ενοικίαση μπαίνει αυτόματα σε καθεστώς αναστολής.  Σε τέτοια περίπτωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να δούμε πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα.

Όλες οι συναλλαγές κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, διέρχονται από το σύστημα πληρωμών του συνεργαζόμενου παρόχου πληρωμών (Stripe), χρησιμοποιώντας όλα τα τελευταία συστήματα κρυπτογράφησης και διασφάλισης των συναλλαγών.

Η Project 151 επ’ουδενί δεν μπορεί, ούτε πρόκειται να κρατήσει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. 

Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο email 5 μέρες πριν την προβλεπόμενη χρέωση και ένα email την ημέρα της χρέωσης. 

Βεβαίως! Μπορείτε να πληρώσετε όλο το χρόνο της μίσθωσης μπροστά και να επωφεληθείτε από την έκπτωση 4% του ενοικίου. Θα πρέπει να επιλέξετε το πεδίο “Θέλω να πληρώσω όλον το χρόνο” στη σελίδα του διαμερίσματος και να προχωρήσετε στην πληρωμή της εγγύησης (μπορείτε να διαβάσετε τα βήματα της ενοικίασης παραπάνω). Στη συνέχεια ένας εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για τις περαιτέρω διευκρινίσεις.  

Μετά το πέρας της κράτησης του διαμερίσματος και της επιτυχής πληρωμής της εγγύησης θα λάβετε μέσα σε μία περίοδο 5 ημερών το συμβόλαιο μίσθωσης συμπληρωμένο με τα στοιχεία που δώσατε κατά τη διάρκεια της κράτησης. 

Θα πρέπει να το διαβάσετε προσεκτικά, να το υπογράψετε και να το στείλετε με email στο [email protected], επισυνάπτοντας μία φωτογραφία της ταυτότητας και μία φωτογραφία ενός επίσημου εγγράφου που να πιστοποιεί το ΑΦΜ σας (μπορείτε να μας στείλετε ένα screenshot της σελίδας του Taxisnet). 

Το συμβόλαιο θα πρέπει στη συνέχεια να το στείλετε στα γραφεία της εταιρίας μας μέσω courier (με χρέωση παραλήπτη).  

Το διαμέρισμά μου

Το διαμέρισμά σας είναι πλήρως επιπλωμένο και με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές εγκατεστημένες. Ελέγξτε μόνο αν έχετε μισθώσει διαμέρισμα με τηλεόραση. Αν όχι μπορείτε να φέρετε την δική σας.

Το διαμέρισμά σας είναι πλήρως επιπλωμένο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να φέρετε τα δικά σας μαγειρικά σκεύη (τηγάνια, κατσαρόλες κλπ) και σκεύη φαγητού (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα κλπ.). Επίσης, θα χρειαστεί να φέρετε τα δικά σας σεντόνια, παπλώματα, μαξιλάρια και πετσέτες.

Ναι, εφ ‘όσον είστε σε θέση να το επιστρέψετε στην αρχική του κατάσταση κατά την αποχώρηση σας. Διαφορετικά, θα χρεωθείτε σε περίπτωση ζημιάς.

Εσείς είστε υπεύθυνοι για τον καθαρισμό του χώρου σας. Ωστόσο εάν το επιθυμείτε, ύστερα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο διαχείρισης, μπορείτε να το αναθέσετε στο συνεργείο του κτιρίου με ειδικές τιμές.

Όλο το κτίριο διαθέτει δωρεάν ασύρματη σύνδεση (WiFi) υψηλής ταχύτητας μέσω ιδιωτικής σύνδεσης οπτικών ινών. Αν χρειάζεστε μεγαλύτερες ταχύτητες ο διαχειριστής θα σας ενημερώσει για την δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης (Ethernet).

Θα πρέπει να στείλετε μήνυμα στον υπεύθυνο διαχείρισης ο οποίος θα φροντίσει για την γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης.

Αρχικά, μην πανικοβληθείτε. Καλέστε τον υπεύθυνο διαχείρισης για να σας ανοίξει και να κανονίσει την αντικατάσταση των κλειδιών. Σημειώστε ότι υπάρχει χρηματική επιβάρυνση για την έκδοση νέων κλειδιών.

Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης  ιδιωτικής γραμμής  τηλεφώνου / ίντερνετ με δικές σας ενέργειες στον ΟΤΕ ή άλλο πάροχο.

Τα κίτρινα διαμερίσματα και οι σουίτες έχουν εγκατεστημένες τηλεοράσεις. Στα υπόλοιπα μπορείτε να φέρετε την δική σας.

Υπάρχει εγκατάσταση ψηφιακής κεραίας σε κάθε στούντιο / διαμέρισμα.

Ασφάλεια

Βασική προτεραιότητα μας είναι η ασφάλειά σας. Για το λόγο αυτό, στο κτίριο έχουν εγκατασταθεί κάμερες CCTV για την παρακολούθηση της κίνησης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης, το κτίριο διαθέτει υπηρεσία ασφάλειας από τις 7:30 το πρωί έως 00:00 το βράδυ. Η κεντρική είσοδος κλειδώνει κατά τις νυχτερινές ώρες.

Για λόγους ασφάλειας ο υπεύθυνος ασφαλείας δεν επιτρέπει την είσοδο πάρα μόνο σε ενοίκους του κτιρίου, σε καλεσμένους του και σε εργαζόμενους. Για την ταυτοποίηση οι ένοικοι επιδεικνύουν το ειδικό μπρελόκ, οι εργαζόμενοι την ειδική κονκάρδα και οι επισκέπτες πρέπει να προαναγγέλλονται στον υπεύθυνο ασφαλείας από τον ένοικο. Απαγορεύεται ρητά η είσοδος σε ταχυδρόμους, courier, delivery κλπ. οι οποίοι παραδίδουν την αλληλογραφία ή τα πακέτα στον υπεύθυνο ασφαλείας, ο οποίος ειδοποιεί τον ένοικο για την παραλαβή.

Το κτίριο μας βρίσκεται σε εξαιρετικά ασφαλή γειτονιά, με πολλά σχολεία. Γι’ αυτό τον λόγο και πολλές οικογένειες της πόλης έχουν επιλέξει να μένουν στην γειτονιά μας.

Moving Out

Θα πρέπει να φροντίσετε για την ανανέωση της μίσθωσης τουλάχιστον 2 μήνες πριν την λήξη της σύμβασης, ώστε να σας κρατήσουμε το διαμέρισμα. Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να το έχουμε ήδη μισθώσει.

Στο τέλος της μίσθωσης το διαμέρισμα θα πρέπει να παραμείνει καθαρό και στην ίδια κατάσταση όπως ήταν κατά την άφιξη. Θα πρέπει να συμπληρωθεί το «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΙΣΘΙΟΥ» που αναφέρει λεπτομερώς τα έπιπλα, τον εξοπλισμό του διαμερίσματος και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Επιπλέον, θα σας ζητηθεί να επιστρέψετε τα κλειδιά σας, τα τηλεχειριστήρια και το μπρελόκ.

COVID

Στο Project 151 ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε κλειστούς τους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου μέχρι την άρση της απαγόρευσης. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αρθεί και θα μπορέσουμε να τους παραδώσουμε προς χρήση στους ενοίκους μας.

Εκτός από την σφράγιση του Γυμναστηρίου, του Café και του Lounge, φροντίζουμε να μην επιτρέπουμε την είσοδο σε άτομα που δεν φορούν μάσκα και να απολυμαίνουμε καθημερινά τις επιφάνειες που αγγίζουν ανθρώπινα χέρια (πόμολα, κομβιοδόχους, κουπαστές κλπ).

Όσοι εργάζονται στους χώρους του Project 151 φορούν υποχρεωτικά μάσκες.

Κρατήσεις

Στην ιστοσελίδα https://project151.gr/ βρίσκονται αναρτημένα όλα τα διαμερίσματα. Σε περίπτωση που ένα διαμέρισμα δεν είναι διαθέσιμο, θα παρουσιάζεται στη σελίδα μας ως ’’μισθωμένο’’.

Φυσικά. Στην πράξη πάντα το συνιστούμε, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι το διαμέρισμα ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μπορείτε να προγραμματίσετε άμεσα μια επίσκεψη στα διαμερίσματα του Project 151 αποστέλλοντας ένα e-mail στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected]. Ένα μέλος της ομάδας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Κατά την επίσκεψη σας στο Project 151 θα σας κάνουμε μία πλήρη ξενάγηση που θα περιλαμβάνει τόσο τα διαμερίσματα που σας ενδιαφέρουν όσο και τους εξαιρετικούς κοινόχρηστους χώρους του.

Συνήθως η διάρκεια μίσθωσης στο Project 151 είναι μακροχρόνια (ετήσια ή μεγαλύτερη).  Αν ενδιαφέρεστε για μίσθωση μικρότερη του ενός έτους επικοινωνήστε μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Βεβαίως και μπορείτε. Όλα τα διαμερίσματα του Project 151 βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα μας. Στην περιγραφή κάθε διαμερίσματος μπορείτε να ενημερωθείτε για τις παροχές αλλά και τα χαρακτηριστικά του.

Στο Project 151 οι τιμές είναι all-inclusive. Περιέχουν δηλαδή τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού, ψύξη και θέρμανση, γρήγορο Wi-Fi με ιδιωτική σύνδεση οπτικής ίνας, λογαριασμούς κοινοχρήστων, καθημερινό καθαρισμό και απολύμανση των κοινοχρήστων χώρων, ασφάλεια του κτιρίου, χρήση του Fitness Room και του Lounge, χρήση του ποδηλατοστασίου και του σταθμού φόρτισης scooter. Για τα διαμερίσματα του 5ου ορόφου (VIP) περιλαμβάνεται και η χρήση του Roof Garden.

Υπάρχει μια μικρή χρέωση για την χρήση των πλυντηρίων / στεγνωτηρίων, την χρήση της αποθήκης και την χρήση των Webinar Rooms.

Σε περίπτωση που θελήσετε να διακόψετε  την μίσθωση νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου σας, θα πρέπει να μας το γνωστοποιήσετε εγγράφως τουλάχιστον δύο (2) μήνες νωρίτερα από την διακοπή. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη χρέωση. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα χρεωθείτε μέχρι δύο (2) μισθώματα.

Εγκατάσταση

Μόλις πραγματοποιήσετε την κράτηση του διαμερίσματος μέσω της ιστοσελίδας https://project151.gr/, και αφού υπογράψετε τα συμφωνητικά μίσθωσης, μπορείτε άμεσα να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected] για τον προγραμματισμό της μετακόμισης.

Τα διαμερίσματα είναι επιπλωμένα, αλλά θα πρέπει να έχετε μαζί σας σκεύη για την κουζίνα, λευκά είδη και τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Όταν φτάσετε στο κτίριο, ο υπεύθυνος διαχείρισης θα είναι εκεί για να σας ξεναγήσει, να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας και να σας παραδώσει το νέο σας σπίτι με τα κλειδιά και τα τηλεχειριστήρια.

Συντήρηση

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με οτιδήποτε, ενημερώστε μας άμεσα στο e-mail [email protected] για να επικοινωνήσουμε με την τεχνική ομάδα.

Ενημερώστε μας άμεσα στο e-mail [email protected] για να επικοινωνήσουμε με την τεχνική ομάδα.

Ατυχήματα συμβαίνουν, αλλά για οποιαδήποτε καταστροφή υπάρχει μια λίστα χρεώσεων που θα σας επιβαρύνουν. Θα χρεωθείτε με τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης, συναρμολόγησης και μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail [email protected].

Η ζωή στο Project 151

Στο υπόγειο του κτιρίου υπάρχουν κοινόχρηστα πλυντήρια και στεγνωτήρια που λειτουργούν με κέρματα. Η πλύση κοστίζει 3 € και το στέγνωμα 1€. Αν ενδιαφέρεστε και για σιδέρωμα επικοινωνήστε μαζί μας στο  [email protected]

Όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που είναι εγκατεστημένα στο κτίριο.

Στο Αίθριο του κτιρίου, παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης ποδηλάτων , καθώς και χώρος φόρτισης (charging station) για ηλεκτρικά πατίνια / scooters.

Ναι, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο υπόγειο όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε κάποια προσωπικά σας αντικείμενα αφού πρώτα τα συσκευάσετε σε σφραγισμένα χαρτόκουτα ή βαλίτσες. Ενδέχεται να υπάρξει μια μικρή χρέωση για μακροχρόνια αποθήκευση.

Οι επιστολές και τα πακέτα θα παραδίδονται στην υποδοχή του κτιρίου στον υπεύθυνο ασφαλείας ο οποίος θα σας ειδοποιεί για να τα παραλάβετε.

Ισχύουν οι ώρες κοινής ησυχίας που ορίζονται από την Αστυνομία. Κατά τη θερινή περίοδο (1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου) οι ώρες 15:00 έως 17:30 και 23:00 έως 07:00. Κατά τη χειμερινή περίοδο (1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαρτίου) οι ώρες 15:30 έως 17:30 και 22:00 έως 07:30.

Είναι δική μας ευθύνη να διατηρούμε καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η καθαριότητα δεν είναι ικανοποιητική, ενημερώστε μας στο e-mail [email protected].

Δυστυχώς, για την αρμονική συμβίωση όλων, δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια στο κτίριο.

Φυσικά. Όμως καλό θα είναι να έχει ενημερωθεί από πριν η ασφάλεια του κτιρίου για να τους επιτρέψει την είσοδο.

Ναι, αρκεί να σεβαστείτε τους υπόλοιπους ενοικιαστές και γείτονες. Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι πρώτα πρέπει να ενημερώσετε τον υπεύθυνο διαχείρισης και την ασφάλεια του κτιρίου.

Αν έχετε επισκέπτη που θα μείνει μαζί σας, ο υπεύθυνος διαχείρισης και η ασφάλεια του κτιρίου πρέπει να είναι ενήμεροι. Φίλοι ή συγγενείς μπορούν να φιλοξενηθούν για σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κανονισμός του κτιρίου θα πρέπει να ακολουθείται και από αυτούς. Ωστόσο λάβετε υπόψη ότι παραμονή μεγαλύτερη των 30 ημερών θεωρείται συγκατοίκηση και θα υπάρξει σχετική χρέωση

Όχι. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στα μπαλκόνια και τους υπαίθριους χώρους του κτιρίου.

Με σκοπό τη δημιουργία και τη διατήρηση μίας κοινότητας βασισμένης στον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη, η εκμισθώτρια, οι μισθώτριες και μισθωτές του “PROJECT 151” δεσμεύονται να τηρούν τον παρόντα κανονισμό χρήσης κτιρίου.

Μπορείτε να διαβάσετε τον κανονισμό εδώ.

 

Γειτονιά

Με ένα μεγάλο σουπερμάρκετ στο ισόγειο του κτιρίου και πληθώρα καταστημάτων σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, θα βρείτε πάντα αυτό που ψάχνετε εύκολα και γρήγορα.

Όλα τα κύρια πανεπιστήμια της πόλης (Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και άλλα) δεν απέχουν περισσότερο από 1,5 χλμ από το Project 151, μόλις 15 λεπτά με τα πόδια σε ευθεία γραμμή. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατό σας, το πατίνι ή το λεωφορείο.

Θέλετε να επισκεφθείτε το κέντρο της πόλης για ψώνια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξερεύνηση ή απλά νυχτερινή ζωή; Όλα είναι κοντά σε ευθεία γραμμή. Μπορείτε να περπατήσετε, να πάρετε το λεωφορείο ή το ποδήλατό σας. Σε λίγα λεπτά θα φτάσετε εκεί με ασφάλεια.

Στάσεις λεωφορείων βρίσκονται στα 100 μέτρα από το κτίριο και μπορείτε να μετακινηθείτε με ευκολία σε όλα τα σημεία της πόλης.

Εάν θέλετε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα σας, υπάρχουν αρκετοί σταθμοί αυτοκινήτων γύρω από το κτίριο. Μερικοί από αυτούς είναι πρόθυμοι να δώσουν ειδικές τιμές στους ενοίκους του Project 151

Στην αυλή του κτιρίου υπάρχει το Bistrot 151 με εξαιρετικό καφέ, γεύματα και ποτά. Μπορείτε να καθίσετε εδώ με τους φίλους σας ή να κανονίσετε τις συναντήσεις σας. Υπάρχουν επίσης πολλές καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια στην γύρω περιοχή. Ρωτήστε μας να σας κατατοπίσουμε.

H Project 151 έχει κάνει όλα τα βήματα για συμμόρφωση με τους κανόνες GDPR που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή ένωση από 25 Μαΐου 2018. Θα πρέπει να αποδεχτείτε τους νέους όρους χρήσης για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας.